tisdag 29 juli 2008

Bokhoror och lägenhet till salu.

Sitter på il caffé och skriver lite. Väldigt skönt och avslappnat. Det är så lugnt på Kungsholmen. När man bor på söder grottar man gärna in sig i sitt eget område. Glömmer bort att Stockholm sträcker sig utanför Nytorget. (Nu har jag insett att staden sträcker sig till Bergsgatan).
Il Caffé har ett internet som talar om för mig att "il caffé älskar dig". Det känns fint. Vänligt.

Min hemliga vän mailade mig häromdagen och talade om att han är fast på sin ö ett tag till. Biljarden får alltså skjutas upp lite. Men den som väntar på något gott... väntar alltid för länge?

Pratat med min mäklare Calle Westrell idag. Vi ska fixa visning av min pytteetta på Tjäris nästa söndag. Marknaden ser bra ut och priserna höjs. Skönt om jag kan bli av med den nu, tycker jag väntat lite för länge.

Skrivandet går bra. Blivit beroende av bloggen Bokhora. Upptäckt att det finns andra som jag, som är beroende av böcker, som läser för att man dör annars och som ger mig inspiration att bränna av mer pengar på sidor med ord. Borde egentligen ha ett bibliotekskort, men har ett slags ägandebehov och vill kunna bläddra i mina böcker när som.

Igår fikade jag med Jonatan "Skorpan" Brännström, han har kommit in på en skrivarlinje i Malmö. Han förstår inte skånska. Jag undrar i mitt stilla sinne om han kommer att behöva skriva på dialekt. Lite som Jonas H Kemiri, fast på ett regionalt sätt. Skulle vara roligt att läsa. Lite svängigt sådär. Hur skriver man ner ett skånskt R?
På hans linje samverkar text med dans och musik. Allt tillsammans. Väldigt pedagogiskt och lärorikt. I november försökte jag skriva ett manus i skolan. Det var svårare än vad jag trodde.
Man (läs:jag) blir lätt alltför pretantiös och vill bara att allt ska vara djupt, svårmodigt och introvert svävande. Kanske därför jag gillar Norén?

Nej. Nu ska jag skriva lite mer svårmod.


Hej.

torsdag 24 juli 2008

Träning och sol.

Nu är jag hemma hos Therese. Vi har solat ute i hennes park, och nu ska vi springa bort och träna.
Skolan börjar om tre veckor, och då jäklar ska kondisen vara på topp.

I augusti händer det mycket. Bl.a. börjar mina vänner Sofia och Calle så småningom packa ihop för att flytta till Nevvan. Sorgligt men roligt för dem. Kommer att sakna mina vänner.

Nu kallar träningen (och Therese).

måndag 21 juli 2008

Pi och sjukdomen.

Har snart läst klart Berättelsen om Pi. Fantastisk bok.
Igår åt jag thai och uppenbarligen lyckades någon få med något som inte hör plats där.
Hela natten har jag fått tid att läsa- jag har nämligen sovit tjugo minuter runt sextiden imorse.

Så, London, sista dagen. Jag som skulle rida i Hyde Park. Hoppas jag kan stå på benen lite senare.

söndag 20 juli 2008

En massa marknader.

London består av tusentals marknader. Jag har snart besökt dem alla, känns det som.
Igår hängde jag i Soho och doftade på vackra blommor i Covent Garden. Dök upp på Charlies jobb i Knightsbridge där vi tog oss några öl i sällskap av en real estate:er från Marocko. Han pratade om islam och citerade John Lennon, "all you need is love". Sedan drog vi oss tillbaka till de östra hörnen av staden och köpte indiskt med gratis vin till. En fantastisk dag. (Det tycker inte mina fötter idag).

Jag har köpt en kjol som är så fin i randiga färger. Den blir man glad av.
Lite scarfes, ett par skor, en hästbrosch och lite garn.

Nu ska vi iväg till matmarknaden vid Spitalfield.

Hej hej!

torsdag 17 juli 2008

Jag är kär.

Lollo har, efter mycket prat, fått mig att börja lyssna på Vampire Weekend. Och jag är kär. Det är mest "Walcott" som snurrar. Den och andra dansanta låtar är inne i mina öron och ska underhålla mig hela vägen till London.

När jag kommer fram har Charlie köpt indisk mat och en flaska vin. Omtanke av den finaste sorten.

I London ska jag försöka hitta en fin regnrock. Någon som har ett tips på var man finner sådana?
Min hemliga vän hade inte haft någon lycka på varken google eller ebay.

Nu ska jag äta lunch. Tjing tjing.

tisdag 15 juli 2008

här till höger.

Nu finns det en ny etikett. Under "datorfodral" finns allting som är relaterat till fodralen och modellerna, med lite bilder och inspiration.
Beställer gör man på madebyfrankie@gmail.com. Fodralen kostar 500 pix styck.

söndag 13 juli 2008

Sol. Semester. Sélim.

Idag:
- promenerar jag med Hilda runt söder i solen. Det skiner och gassar och man vill bara, trots vattenskräck, slänga sig i det vatten som omger vår vackra stad.

- fortsätter jag läsa på Sélim Nassibs vackra bok om Om Kalthoum. Den är så vacker och fin och drömmande. Bara omslaget ger mig lyckorus:


Här finns den att köpa.

Andra bra böcker som sysselsätter min fantasi just nu är:

Jeanette Wintersons "Vintergatan går genom magen"- en gåva från Mattias,

Malcolm Lowrys andra upplaga av "Under the volcano"- en bok om en försupen karl där frun i andra upplagan blivit systern,

Vitezlav Nezvals "Valerie and her week wonders" - en fantastisk gothroman,

och slutligen:
"Odöda, odröma" av Magnus Hedlund. Tyvärr har mina förväntningar inte (än) infriats. Språket är vackert, om än lite utdraget och väl beskrivande, men handlingen för mig inte framåt så som jag önskar.

När jag känner mig redo ska jag börja med Alakoskis "Svinalängorna". Jag köpte den i tro om att jag skulle läsa den det första jag gjorde varje morgon, men än har jag inte öppnat den. Den känns...mastig, djup och kanske har alltför mycket historia och verklighetsanknytning för att jag ska attraheras av den.

Nu är det dags att springa till Hill.
Hej!

lördag 12 juli 2008

Freknar.


Vi satt i Vitan tills klockan sex och titta vad många nya fräknar jag fick.
(Lite i pannan och lite på näsan)

Blir det sol?

Igår fyllde Therese år så jag begav mig hem till henne för lite gratulationer och vin. Vi drog oss ner till Riche där vi stötte på Razz som jag inte kände igen. Han har sparat både hår och skägg såhär under sommaren.

Halv fem stapplade jag hem, utan buss. Det var faktiskt rätt trevligt.

Nästa torsdag åker jag till London och tänkte fylla på bloggen med lite finare foton än de jag dras med varje dag.

Nu ska jag möte Razz och A för lite häng i Vitan. Trevligt.

torsdag 10 juli 2008

En hemlig vän, kaffe och ett grönt fodral.

Nu borde jag klä på mig. Allting snurrar lite för mycket och jag skulle helst sova fyra timmar till. Eftersom inga bussar går måste jag promenera bort till Kaffebar. Det tar inte så lång tid.

Jag har en hemlig vän. Jag får mail av honom varje morgon. Då blir min dag lite roligare. Nästa vecka kommer han på semester och då kanske vi ska ta en öl. En hemlig öl på ett hemligt ställe. Han gillar hundar och har en mus i sin lägenhet som ligger utanför en ö.

Jag måste ha hjälp med att regga min hemsida, hjälp någon? Det blir lite bilder på datorfodralen jag stickat, lite färger, text och sånt och så en liten glugg där man kan skriva in sina mått. Känns sådär att göra det själv. Jag betalar givetvis.

Nu måste jag slänga på mig kläder och springa iväg för att möta O. Hoppas att han också är sen.

PS. Tack Linda och Maria för en fantastisk kväll igår. Varför tjuvar man inte fler cyklar, lyssnar på mer country, dricker mer Amarone och leker mer sanning eller konsekvens?

tisdag 8 juli 2008

Dagens boktips:

Manhattan Monologues är en underbar bok fylld av tänkvärdheter och framförallt en avskalad berättelse om oss människor, de vi är när det materiella försvunnit och endast vi är kvar.

Om man är snål och inte vill köpa boken kan man tjuvläsa den här, men då försvinner ju självklart den upplevelse som vi kallar njutning.

En eftermiddag med boggle och scones.

Igår kom Devi hem till mig, tätt åtföljd av Adriane
Vi bakade scones och spelade Boggle. Jag vet inte vem som vann. Men vi kom alla på väldigt roliga ord. Sedan tvättade jag klart, stickade lite på två fodral och tittade på Criminal Minds.
Idag gick jag upp tidigt, trodde att jag hade tvättid (bokade igår) men det visade sig att jag inte har fattat systemet. Nu vet jag inte när jag har tvättid - och jag får heller inte boka någon till.

Molnen är fortfarande tunga utanför fönstret. Himlen ramlar nästan ned. Kanske ska gå och träna eller ta en kaffe. Titta på tapeter till hallen. Busstrejken ska börja på torsdag igen, då blir jag tvungen att gå i mörkret igen. Ikväll kommer mamma och Kjell hem från utandet. Bruna och utvilade. I morse åt jag dinkelgröt med äppelmos och två knäckemackor med gurka, tomat och kaviar på.

söndag 6 juli 2008

6 juli.

Skriver. Blir förbannad för att jag aldrig kan sluta att beskriva alla dessa jävla intryck. Jag vill lägga känslorna åt sidan och bara skala av till det endast är ordens råhet kvar. Sitter och skriver och det känns påtvingat och jäkligt. Personerna formas inte som de bör göra. De tvingar sig på varandra och det blir ett gytter av klister. Jag måste sluta känna med dem, jag måste börja se dem rakt upp och ned.

Jobbade idag, det var många hundar och mycket folk. Fötterna värker. Ska snart äta lax och ärtor. Sedan skriva på bok 1 med kvinnan i det stängda rummet.

lördag 5 juli 2008

En snodd bild och trettisextusen hundar.

Igår hade jag en så kallad "halv-heldag" med Hilda. Vi drack rosé och åt sushi på en gräsplätt vid Skärmarbrink vid femtiden. Där fanns några av Hildas vänner; Carola och hennes fransman, Josefin, Redouane och en helt bedårande bebis med tillhörande pappa.
Redouane är en kille från södra Frankrike som har blivit förälskad i Stockholm.
Här håller han på att starta upp en tidning, Deleted Scenes Magazines .
Deras blog heter This is playtime.
Den är värd att läsa. Typografi, grafisk design och annat trevligt.


Sen gick vi hem till Hilda och lagade middag. Den har jag inget kort på, fastän den var så smarrig. Däremot har jag snott en bild av Lulu:


Efter sminkning och mat gick vi till Pontus vid vattnet och sen till Debaser där en påflugen spanjor tjatade om att jag måste vara argentiska. Honom borträknad var det många britter. En kille lät som en rockstjärna och var jurist. Hans kompis från Manchester tyckte att Lulu såg ut som Alice i underlandet ovanför armbågarna, och Alice Cooper nedanför.

Idag har jag jobbat ute på Stockholmsmässan med Bodén.
Jag och 36 000 hundar från världens hörn har trängts ihop. Jag har gått och förälskat mig i irländska röda settrar.
De är helt fantastiskt vackra.
Nu ska jag äta ugnsbakad lax, koppla in min TV och sen kanske läsa lite Norén.

Imorgon är det jag och hundarna igen.

fredag 4 juli 2008

Fredag.

Jag hade visst ett års sömn att ta igen. Så trött att jag vaknade halv två på dagen. Helt sjukt! Jag kommer att välkomna skolans återkomst med dess dygnrytm och vanliga tider. Semester är helt enkelt inte för mig, jag tappar visst kontrollen på en gång.

Nu ska jag iväg till mormor och göra henne lite gladare. Tack och lov bor hon i stan och inte på någon bussväg. Det kommer allstå inte ta så lång tid att ta sig dit.

Jag har funderat på att ta med mig Norén på tunnelbanan, men sådär helt spontant känns han inte som tunnelbanelitteratur?

Efter mormor ska jag ringa Linda och fråga om hon vill dricka kaffe. (Linda är hon till vänster. Till höger står Sara som just fyllt år. Grattis Sara!).

Hejhej!

tisdag 1 juli 2008

Imorgon.

Imorgon ska jag visa alla fina böcker Mattias gav "soptunnan för recensionsexemplar".
Alltså mig. Ikväll har jag fått prata av mig om böcker. Varje gång det händer blir jag en lite lyckligare människa.

Strejken med bussarna tär redan på mig. Jag blir disorienterad i min egen stad. Måste hitta nya vägar hem. Upptäcker genvägar. Bara det.

(Men promenader leder till mer stickning. Det är bra).

Ikväll bjöd Hilda och Johan in mig på middag med sina grannar och deras vän från Amerikatt. Det bjöds på sill, strömming, starka köttbullar och annat gott. Så himla fint.