måndag 29 december 2008

Vad gör man när man är ledig?

- köper nya glasögon
- tittar på serier till kl. 04 på morgonen
- vaknar tidigast 14.00 varje dag
- längtar plötsligt efter att åka längdskidor
- utbrister "efterfest! jag har en lägenhet med flera boxar rött!" klockan 03.15 alldeles för ofta
- köper gran som ramlar två gånger under en halvtimme och ringer random vän och frågar efter rep
- pussar sina vänner
- pussar lite på sin familj
- hänger på lydmar
- tänker "mappen, ja just det, mappen" och somnar om
- tvingar adriane att skriva vykort från paris under de 3 dygn hon är där (som att hon inte har något annat att göra)
- får fin-julklapp från kritan


alltså. jag kanske kommer trivas så bra med lov att jag inte vill byta tillbaka.

tisdag 16 december 2008

DDB och bara tre dagar kvar av höstterminen.

Idag hade vi redovisning för Johan Östlund från DDB i fint sällskap av marknadsavdelningen från McDonalds. Vår affärslösning grundade sig på en vidareutveckling av Happy Meal till Happy Meals som en hel meny. Med både mellis och frukost till kidsen. Det gick bra! Vi var lite oroliga sådär kvart över två inatt när vi satt och gjorde ut idéer. Vi har verkligen fått bra handledning från både Johan och Lars från DDB.

Nu har jag just sett klart på tre långa avsnitt Goossip Girl och gråtit en skvätt för Chuck och Blairs helt bedårande, komplexa känslostormar.

Det är dags att sätta igång och jobba inför en redovisning imorgon, i kursen Interaktivitet med Johan Ronnestam som handledare. Arbetet har varit roligt, och precis när vi gjort klart vår idé och lösning så ser vi Jones som gör precis det vi tänkte att whiskyn Black Velvet skulle göra på svenska marknaden. Fast lite paketerat som whisky i sexpack - med mindre flaskor. Och lite glada blev vi av att se dessa flaskor; man kan ju till och med skriva sin egen fortune på kapsylen.

Annars kollar jag mest resor och tänker på om jag ska dra någonstans. Jag vill så gärna. Kanske bara en snabbis västerut.

Undrar om tomten läser det här?

ps. för då önskar jag mig också lite sånt här:



och kanske den här:



från Balenciaga SS 09

och kanske en ny soffa med plats för mer än en.

tisdag 9 december 2008

Tisdag.

Idag fick jag hem nya böcker från Modernista. Klassikerna. När jag hade packat upp dem sprang jag ner och köpte en fin mistel, en vit julblomma och en massa rönnbär. Nu börjar det blir jul i min lägenhet!

Sen tände jag ljus och tog ett glas vin.

söndag 7 december 2008

Lördagens Lydmar och berusade kyssar

Igår firade jag mormor som blev 80. Efter det åkte jag till Le Rouge där Hilda och Maria precis avslutat en middag trötta efter shopping på Konstfacks julmarknad. Vi drack champagne och drinkar gjorda på O.P. Sedan åkte vi till Lydmar och träffade vackra män och drack mer champagne. Vackra män lurade med oss till en klubb som blev till en fest med bara två och inatt drack jag drinkar och tittade på konst tills solen gick upp. Och jag vaknade i ett vitt rum bland travar av böcker helt utvilad. I ett rum med Tintin på tavlorna upptäckte jag hur inskränkt i min egen lilla värld jag blivit. Jag måste komma ut mer. Träffa folk som inte bara pratar "ad hoc", "usp", "tvåvägskommunikation" och annat man helt klart kan bli mer än galen på.

Främst av allt måste jag uppleva en till sådan här fantastisk natt.

tisdag 2 december 2008

Och sen levde de lyckliga i alla sina dagar.

Och precis när jag öppnade mitt hjärta och basunerade ut det som länge varit en trojansk häst, så sa min hjärna "nej, sluta nu! Nu får du inte känna någonting längre".
Och jag blev en mumie i höga Acnejeans vars ansikte skulle avundas i poker. För nu slöts jag och väntade mig inte längre gröna ängar. Precis; min hjärna läste Rationalen gjord av tusentals reklamare före mig och suckade egentligen av lättnad för att inte behöva genomlida ännu en långdragen relation till någonting man ändå inte kommer vinna.

Okej min sockersöta, stenkalla hjärna. Du har rätt. Och drömmarna jag haft på natten är intet mer än en längtan efter något annat. Du har rätt.

Och precis när jag slöt mitt hjärta och basunerade ut det som länge varit sanning, så sa det till mig "nej, sluta nu! Nu får du inte tycka synd om dig själv längre". Och jag blev en slumrande Törnrosa med en glasbur utan öppning.